CS Agullana

centre de serveis per a gent gran

TERÀPIA ASSISTIDA AMB ANIMALS

Deixa un comentari

Les activitats assistides amb animals es caracteritzen per ser activitats lúdiques amb la finalitat de millorar la qualitat de vida de les persones usuàries mitjançant activitats compartides amb animals prèviament ensinistrats.

A termes generals, les intervencions amb animals tenen la finalitat de disminuir l’estrès, la tensió arterial, ajuden a lluitar contra el sentiments de solitud, millorar l’autoestima, afavorir la motivació i la participació en activitats lúdiques diferents, essent una activitat molt beneficiosa per a totes les persones usuàries.

A més a més, té la finalitat de ser una activitat / eina terapèutica grupal, tot i que es pot adaptar a cada persona arribant així a objectius més personalitzats, com també, té els objectius de millorar la motricitat fina i gruixuda, potenciar les capacitats d’autonomia en les activitats de la vida diària, a més de potenciar l’atenció, la memòria i l’orientació, a través de l’interès en aquesta activitat assistida amb els animals.

El dimarts dia 10 de maig vam iniciar aquest nou projecte en el Centre de Serveis d’Agullana, Teràpia Assistida amb animals amb la Roser Feliu Latorre, directora de Lladruc, i la col·laboració de les seves mascotes de treball: Nit (gos Labrador Retriever), Sacher (gat Ragdoll) i Oreo (gat rescatat del carrer).  

La primera sessió va consistir en la presentació de la Roser i dels seus acompanyants (gos i gats) persona per persona, i seguidament, vam fer una dinàmica de coneixement grupal. Aquesta va consistir en que el gos portava un arnés amb unes fitxes identificadores de característiques personals on la primera persona agafava la primera identificació i la llegia en veu alta i aquella que es sentis identificada amb aquesta característica o qualitat personal ho tenia que dir i se la quedava, i seguidament la que es va sentir identificada agafava una altra fitxa i seguíem la dinàmica fins obtenir tothom les seves característiques personals i així conèixer-nos millor tots.  

Vam gaudir moltíssim d’aquesta primera sessió i ja tenim ganes de la propera!!!

Autor: CS Agullana

Som un centre de serveis diürn per a gent gran on treballem des del model centrat en la persona. Un model que ens permet donar l'atenció que cada usuari desitja. A més, oferim tallers i atenció a les famílies. Som molt més que un centre!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s